Όμιλοι
Ημερολόγιο δραστηριοτήτων
September 2019
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
October 2019
M T W T F S S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Πού θα μας βρείτε...


 Στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας ανήκουν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:

people

Τογανίδης Τρύφων - Διευθυντής

Πτυχίο Φυσικής Α.Π.Θ. 

D.E.A. - DOCTORAT στις Πρώτες, Ορυκτές και Ενεργειακές Ύλες Πανεπιστημίου Paul Sabatier ? Toulouse III Τουλούζης, Γαλλίας.

 

Πολίτης Σάββας-Υποδιευθυντής

Πτυχίο Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μεταπτυχιακό αυτοματισμού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταπτυχιακό Ηλεκτρονικής Φυσικής/Ραδιοηλεκτρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αβραμίδου Σμαρώ

Πτυχίο μουσικών σπουδών του τμήματος Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πτυχίο πλαγίαυλου (μουσικό κολέγιο Θεσσαλονίκης). Δίπλωμα πλαγίαυλου (μουσικό κολέγιο Θεσσαλονίκης). Πτυχίο ανώτερων θεωρητικών (Αρμονία- ωδείο βορείου Ελλάδος / Αντίστιξη- μουσικό κολέγιο Θεσσαλονίκης). Πτυχίο παιδαγωγικών μουσικής (Ωδείο βορείου Ελλάδος). Εκπρόσωπος του υπουργείου πολιτισμού στα ωδεία. Καθηγήτρια πλαγίαυλου.

Σεμινάρια με θέματα: Καλλιέργεια φωνής και μεθοδολογία διδασκαλίας τραγουδιού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Σχολική χορωδία,<ενότητα, χαρά δημιουργία>, Οι νέοι και η ορχήστρα, Σεμινάρια φλάουτου, Σεμινάρια ορχήστρας. Πολιτιστικά προγράμματα (δημιουργία κινηματογραφικής ταινίας). Καλλιτεχνική εμπειρία - δραστηριότητα: χορωδία - ορχήστρα Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, φιλαρμονική Δήμου Καλαμαριάς, ορχήστρα Νέων Δήμου Καλαμαριάς, ορχήστρα Συγχρονία Θεσσαλονίκης.

 

Δεληγιάννη Σμαρούλα

Πτυχίο του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φυτοπαθολογία, του Τομέα Φυτοπροστασίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Σχολής Π.Α.Τ.Ε.Σ./ Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.

Πτυχίο στη Γενική Τεχνολογία, της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.

Διδασκαλία στο Τομέα Φυτοπροστασίας, του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α.Π.Θ.- Διδασκαλία στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.- Διδασκαλία σε Ι.Ε.Κ., του Ο.Ε.Ε.Κ., του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Δολαπτσή Ελένη

Πτυχίο Γερμανικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Μεταπτυχιακό Masters in Art, University of Minnesota.

 

Δράκου Αμαλία

Πτυχίο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. με ειδικότητα ρυθμική γυμναστική ? Πρώην ομοσπονδιακή προπονήτρια στη ρυθμική αγωνιστική γυμναστική.

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητισμού (University of Technology, Sydney).

Διδακτορικό στη Φυσική Αγωγή (Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.) ? Διδασκαλία στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ.

 

Καλαϊτζίδου Ελένη (Eleni Kalaitzidou, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Αποφοίτησε από  το Τμήμα Φυσικής της Σ.Θ.Ε. του Α.Π.Θ. το 1987.

Από το 1993 διδάσκει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σαν αναπληρώτρια καθηγήτρια Πληροφορικής ΠΕ19.  Το 2003 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών του προγράμματος Μετ/κών Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής» του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.  με κατεύθυνση «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και Νέες Τεχνολογίες». Το 2010  ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ε.Α.Π. «Ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα». Από τον Ιούλιο του 2010 είναι υποψήφια διδάκτωρ του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας.

Είναι επιμορφώτρια Β? επιπέδου των καθηγητών Πληροφορικής ΠΕ19-20.

Έχει  ασχοληθεί με την εκπαίδευση ενηλίκων στην Πληροφορική (ΤΠΕ / Διδακτική της Πληροφορικής) ως εκπαιδεύτρια δια ζώσης και εξ αποστάσεως καθώς και με την επιμόρφωση καθηγητών και δασκάλων στις ΤΠΕ και στο κομμάτι της Διδακτικής.

Επίσης δίδαξε στην ΑΣΠΑΙΤΕ και υπήρξε υπεύθυνη σε ευρωπαϊκά σχολικά προγράμματα.

Συμμετείχε στην παραγωγή ψηφιακού υλικού για τον εμπλουτισμό των διδακτικών βιβλίων στα Μαθηματικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη δράση του Ψηφιακού σχολείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Καλογερίδου Ουρανία

Η Ουρανία Καλογερίδου σπούδασε κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές  και το διδακτορικό της στην αριστοτελική φιλοσοφία. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην διερμηνεία συνεδρίων και συνεργάζεται ως διερμηνέας με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το 2009. Έχει διδάξει στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. (2011), ενώ κατά το διάστημα 2007-2013 δίδαξε αρχαία ελληνικά και λατινικά, παλαιογραφία και επιγραφική ως αποσπασμένη από τη μέση εκπαίδευση στην Α.Ε.Α.Θ.  Έχει την επιστημονική ευθύνη της Τεκμηρίωσης του Πολιτικού Αρχείου του Πόντου που φιλοξενεί η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αριστοτελική φιλοσοφία (ζωολογικές-βιολογικές πραγματείες και αριστοτελική εξηγητική παράδοση), καθώς και στην νεότερη ιστορία.

Έχει γράψει το βιβλίο: Μιχαήλ Εφεσίου Εις το Αριστοτέλους Περί ζώων γενέσεως. Από την αρχαία εξηγητική παράδοση στη βυζαντινή ερμηνευτική πρακτική στα Αριστοτελικά μελετήματα, Θεσσαλονίκη: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2010.

 

Καραμήτρου Αμαλία

Φιλόλογος

 

Μητσιάκη Μαρία

Φιλόλογος

 

Παπαδοπούλου Ζηνοβία

Πτυχίο του τμήματος Θελογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Αγία Γραφή και Πατερική Γραμματεία της Θεολογικής Σχολής  του Α.Π.Θ.

Κάτοχος Πιστοποίησης της γραφής Braille.

Πιστοποίηση 1ου και 2ου Επιπέδου στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Πέτκου Έφη

Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Τμήμα Φιλολογίας, Κατεύθυνση Νεοελληνική φιλολογία.

Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Ένταξη στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Διδασκαλία στα τμήματα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επιστημονική συνεργασία στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μαν. Τριανταφυλλίδη).

 

Σάγγος Αργύρης

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Bologna. Απόφοιτος του Δ.Τ.Σ. Δομικών Έργων και του 1ου Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Κάτοχος της Ιταλικής γλώσσας. Είναι επιμορφωτής, εμπειρογνώμων και αξιολογητής προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο 1ο Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε συνεργάτης και εκπαιδευτής στο Πολιτιστικό Ι.Ε.Κ Θεσσαλονίκης, καθώς και Προϊστάμενος - υπεύθυνος Ελεύθερου Σχεδίου στο Β.Κ.Ε.Μ.Θ. Είναι επόπτης βαθμολογητής και αναβαθμολογητής πανελλαδικών εξετάσεων.

Διατέλεσε επιμορφωτής στα Ν.Ε.Λ.Ε. Χαλκιδικής και συνεργάτης στη ΙΣΤ΄Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Ήταν οργανωτής και συντονιστής του Γραφείου Πολιτισμού Δ.Ε. στη Θεσσαλονίκη Πολιστιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997. Διατέλεσε μέλος οργανωτικής και κριτικής επιτροπής στους Πανελλήνιους καλλιτεχνικούς μαθητικούς αγώνες Ζωγραφικής. Είναι μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης και εκπαιδευτής στου Κ.Ε.Κ. ΠΑΣΤΕΡ.

Ασχολήθηκε με την επιμέλεια και παρουσίαση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη Δ.Ε. και σε Δήμους. Συμμετείχε και παρουσίασε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Ιταλία και Ελλάδα.

Έχει συγγραφική δράση και δημοσιεύσεις άρθρων στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει τιμηθεί με περγαμηνή, δίπλωμα και μετάλλιο από το σύλλογο Ελλήνων λογοτεχνών το 2000.

Έχει συμμετέχει σε σεμινάρια, συνέδρια και συμπόσια που οργανώθηκαν από το Ε.Ε.Τ.Ε. και την Ένωση καθηγητών Εικαστικών, τους σχολικούς συμβούλους ΠΕ08 και άλλους φορείς. Έχει συμμετέχει σε ημερίδες με θέμα την Αρχιτεκτονική Κτιρίων και τον Περιβαντολλογικό Σχεδιασμό - την Αρχιτεκτονική και Πόλη.

 

Τριανταφυλλίδου Ιωάννα

Πτυχίο Μαθηματικών του Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης  Στατιστικής και  Επιχειρησιακής Έρευνας  του Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πιστοποίηση 1ου και 2ου Επιπέδου στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνιών) στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εισηγήτρια στο 26ο Πανελλήνιο συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και στο 22ο Πανελλήνιο συνέδριο Στατιστικής με εργασίες σχετικές με την πειραματική διδασκαλία της Στατιστικής στο Γυμνάσιο.

 

Αυγερινού Δέσποινα

Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ.

MA in Applied Language Studies: Computing, University of Kent at Canterbury, UKΔιδακτορικό στη Γλωσσολογία ΑΠΘ.
Επιμορφώτρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και εξετάστρια του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.


Παπανικολάου Ανδρέας

ΠτυχίοΓαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πτυχίο Ma?trise F.L.E. (4° έτος), με ειδίκευση στη Διδακτική της Γαλλικής ως ξένη γλώσσα, στο πανεπιστήμιο της Franche-Comt?, Besan?on (Γαλλία).

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Θεωρία της Λογοτεχνίας του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας  του Α.Π.Θ.

Σεμινάρια Συνεχούς Επιμόρφωσης καθηγητών γαλλικής από το LFEE Europe  στο Salignac της Γαλλίας, στο Πανεπιστήμιο Λιέγης στο Βέλγιο καθώς και στο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.

Μετάφραση, επιμέλεια και ηλεκτρονική επεξεργασία των Επίσημων Εφημερίδων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο.

Διδασκαλία ως Επισκέπτης καθηγητής στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης (CTL) του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Μετάφραση-Διερμηνεία στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Δημοσίευση του έργου Georges Bataille : ?rotisme, imaginaire politique et h?t?rologie(Paris, ?ditions Praelego).


Γρηγοριάδης Γεώργιος

Δίπλωμα Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

Πτυχίο Τμήματος Μαθηματικών Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη "Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών",  Τμήμα Μαθηματικών, Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πιστοποίηση 1ου και 2ου Επιπέδου στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.