Όμιλοι
Ημερολόγιο δραστηριοτήτων
January 2021
M T W T F S S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
February 2021
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
Πού θα μας βρείτε...

Εκδηλώσεις - Ημερίδες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το ΕΠ.Ε.Σ και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, σας καλεί σε ημερίδα με θέμα:

«Ευρωπαϊκά προγράμματα

στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 2015-2017»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ώρες 18.00 ? 21.00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη), Πλατεία Ιπποδρομίου.

Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατείστε εδώ.

Για την αφίσα της ημερίδας πατείστε εδώ.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας προσκαλούμε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο να γιορτάσουμε το τέλος της σχολικής χρονιάς.

  

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ 18:00  

  • ΟΡΧΗΣΤΡΑ ? ΧΟΡΩΔΙΑ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΙΟΥΝ ΗΘΟΣ»

Ο όμιλος Θεάτρου του σχολείου μας για τη φετινή χρονιά έχει την τιμή να παρουσιάσει ένα μικρό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με κείμενα και ατάκες που άφησαν εποχή!

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε μια ξεκαρδιστική παράσταση με ηθοποιούς τα ταλέντα του σχολείου μας.

Πριν το θεατρικό η  ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ του σχολείου μας με την μουσική επιμέλεια της κας ΣΜΑΡΩΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ θα ερμηνεύσει σύγχρονα μουσικά κομμάτια που αγαπήθηκαν.

 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ                              

Παπαδοπούλου Ζηνοβία-Αβραμίδου Σμαρώ

 

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ 19:30

  • Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

 

Διεύθυνση: Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο - Αίθουσα Ισογείου

Γ. Βαφόπουλου 3 (κάθετος μεταξύ Β. Όλγας και Γ. Παπανδρέου), Θεσσαλονίκη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το «Εργαστήριο Φιλοσοφίας : Κείμενα και Ερμηνείες» του Τομέα Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. και το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Η νεοελληνική γλώσσα ως ποιητικό υλικό».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, από τις 16.30 έως τις 18.30, στην αίθουσα 106 του Νέου Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ..

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ :

-Σωτηρία Καλασαρίδου, διδάκτωρ Διδακτικής της Λογοτεχνίας του Α.Π.Θ. : «Η διδασκαλία της ποίησης στο Γυμνάσιο: θεωρία, ερμηνεία και πρόσληψη».

-Δημήτρης Κόκορης, επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ. : «Παραδοσιακή ? νεωτερική ποίηση : κριτήρια προσδιορισμού και παραδείγματα».

*Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

3ο Μαθητικό  Συνέδριο  Μαθημάτων  Τεχνολογίας  Γυμνασίου  2015

Συμμετοχή  του  σχολείου  στο 3ο Μαθητικό  Συνέδριο  Μαθημάτων  Τεχνολογίας  Γυμνασίου  2015 «Ελληνικά προϊόντα, με  τον κόπο μας!»

Θεσσαλονίκη  07-05-2015

 Το σχολείο μας πήρε μέρος στο 3ο Μαθητικό  Συνέδριο  Μαθημάτων  Τεχνολογίας  Γυμνασίου    που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας , οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δ.Ε. Τεχνολογικών Μαθημάτων και το 2ο ΠΠ ΓΕΛ Θες/νικης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Δεληγιάννη Σμαρούλα ΠΕ1404 και μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Ελληνικά προϊόντα, με τον κόπο μας» και είχε και διαθεματικό χαρακτήρα. Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στο αμφιθέατρο του 1ου ΠΠΓ. Η δράση αυτή υλοποιείται για τρίτη χρονιά και δίνει  στους μαθητές την ευκαιρία αλλά και την πρόκληση να συμμετέχουν σ' ένα οργανωμένο συνέδριο, στο οποίο μπορούν να παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό τις εργασίες τους στο μάθημα της Τεχνολογίας.

Στο συνέδριο παρουσιάσθηκαν συνολικά πέντε  εργασίες που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας από μαθητές της Α` Γυμνασίου, με τη καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Δεληγιάννη Σμαρούλας

Δ ι α θ ε μ α τ ι κ έ ς  ε ρ γ α σ ί ε ς

« Ραπτομηχανή: Μια Μηχανή Ραπτικής Τέχνης» από τη μαθήτρια     Τσιότσια Ευαγγελίνα

« Αργαλειός: Μια Μηχανή Υφαντικής Τέχνης» από τους μαθητές Γαλλιού Γεωργία και  Καζαντζίδη Μάριος

  «Το Βιολί και η Μουσική» από τη μαθήτρια     Τσελέπη Μαρία

Α τ ο μ ι κ έ ς   ε ρ γ α σ ί ε ς

«Το Ελικόπτερο »      από το μαθητή Χατζέτογλου Αγησίλαο

«  Η Βελλίστρα »        από το μαθητή Παπαδόπουλο Νικόλαο

Επίσης στο χώρο του συνεδρίου έγινε έκθεση κατασκευών και εργασιών των μαθητών που αφορούσε κυρίως την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία.

 

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Θεολόγων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την  Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, το  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η διερεύνηση και διαχείριση του Συμμετοχικού Διαδικτύου για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υποστήριξη της συνεργατικής μάθησης στο μάθημα των Θρησκευτικών», με ομιλητές   το Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Αν. Θεσσαλονίκης, κ. Πολύβιο Στράντζαλη, τη κ. Χαρίκλεια Τουνουσίδου, Θεολόγο-Φιλόλογο, Διευθύντρια του σχολείου μας, τη κ. Ζηνοβία Παπαδοπούλου, Θεολόγο και τη κ. Ελένη Καλαϊτζίδου ? Πληροφορικό  του σχολείου μας, τον κ. Χρήστο  Μανώλη, Πληροφορικό 2ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης καθώς και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, κ. Δέσποινα Αυγερινού, κ. Αμαλία Καραμήτρου και κ. Μαρία Μητσιάκη για την υποστήριξη εργαστηρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τους  προσκεκλημένους ομιλητές για τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, τους θεολόγους εκπαιδευτικούς για την τιμή που μας κάνανε να συμμετάσχουν στο  επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώσαμε  σε συνεργασία με  το ΕΠ.Ε.Σ. του Γυμνασίου μας, την κ. Σοφία Τζελέπη, Σχολική Σύμβουλο και μέλος του ΕΠΕΣ του σχολείου μας, το Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Αν. Θεσσαλονίκης, κ. Πολύβιο Στράντζαλη,  τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας κ. Πολίτη Σάββα, τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  και μέλη του ΕΠΕΣ Καραμήτρου Αμαλία και Δράκου Αμαλία, τον κ. Ευάγγελο Πεπέ, Θεολόγο του 2ου ΠΠΓΛ καθώς  και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Καλαϊτζίδου Ελένη  και κ. Ζηνοβία Παπαδοπούλου  για τη συμβολή τους στη διοργάνωση του σεμιναρίου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Κυριάκο Μπονίδη, Αναπληρωτή καθηγητή Σχολικής Παιδαγωγικής και Παιδαγωγικής της Ειρήνης και Πρόεδρο  του  ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου μας για το ενδιαφέρον του, τη συμπαράσταση και συμπαράταξή του στο πολύπλευρο  έργο της σχολικής μας μονάδας!

 
Περισσότερα Άρθρα...